Strona główna » Noże kucharskie » Noże - YANAGIBA » Tojiro ZEN nóż Yanagi-Sashimi 210 mm
Tojiro ZEN nóż Yanagi-Sashimi 210 mmTojiro ZEN nóż Yanagi-Sashimi 210 mm
Tojiro ZEN nóż Yanagi-Sashimi 210 mm
Tojiro ZEN nóż Yanagi-Sashimi 210 mm

Tojiro ZEN nóż Yanagi-Sashimi 210 mm

Koszt wysyłki: od 0,00 zł

Numer katalogowy: FD-572


Ceny widoczne po zalogowaniu

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Wysokiej jakości nóż Tojiro Zen jest trzywarstwowy. Rdzeń noża wykonany jest z twardej stali VG-10 o twardości 60º w skali Rockwella. Na warstwy zewnętrzne wykorzystano miękką stal chromową 13Cr tworząc w ten sposób ostrze o dużej wytrzymałości, które długo utrzymuje ostrość. Konstrukcja jest tak pomyślana, że noże dają się łatwo ponownie naostrzyć.

Duży tradycyjny uchwyt z japońskiego dębu zakończony skuwką z żywicy polipropylenowej daje komfort pracy nawet w warunkach kontaktu z wodą i tłuszczami.

Tojiro Zen to nierdzewne, ostre i doskonale wyważone noże łączące wysoką japońską jakość z niezbyt wygórowaną ceną.

Ostrze noża kształtem przypomina liść wierzby, stąd nazwa Yanagi co po japońsku oznacza wierzbę. Yanagi Sashimi to nóż do sushi i sashimi. Służy głównie do filetowania i krojenia ryby w cieniutkie plasterki. Yanagiba ma szlif jednostronny co świetnie sprawdza się przy obróbce ryb, jak również mięsa.


Długość ostrza: 210 mm
Długość całkowita: 350 mm
Szerokość ostrza: 30 mm
Waga: 115 g
Stal VG-10
HRC 60 (+/-1)
Nierdzewny
Zaostrzony: jednostronnie
Uchwyt: dąb japoński
Skuwka: żywica polipropylenowa
Myć ręcznie

Made in Japan

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu