Strona główna » Noże kucharskie » Noże do filetowania » Tojiro ZEN nóż do filetowania 210 mm
Tojiro ZEN nóż do filetowania 210 mmTojiro ZEN nóż do filetowania 210 mmTojiro ZEN nóż do filetowania 210 mm
Tojiro ZEN nóż do filetowania 210 mm
Tojiro ZEN nóż do filetowania 210 mm
Tojiro ZEN nóż do filetowania 210 mm

Tojiro ZEN nóż do filetowania 210 mm

Koszt wysyłki: od 0,00 zł

Numer katalogowy: FD-569


Ceny widoczne po zalogowaniu

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Wysokiej jakości nóż Tojiro Zen jest trzywarstwowy. Rdzeń noża wykonany jest z twardej stali VG-10 o twardości 60º w skali Rockwella. Na warstwy zewnętrzne wykorzystano miękką stal chromową 13Cr tworząc w ten sposób ostrze o dużej wytrzymałości, które długo utrzymuje ostrość. Konstrukcja jest tak pomyślana, że noże dają się łatwo ponownie naostrzyć.

Duży tradycyjny uchwyt z japońskiego dębu zakończony skuwką z żywicy polipropylenowej daje komfort pracy nawet w warunkach kontaktu z wodą i tłuszczami.

Tojiro Zen to nierdzewne, ostre i doskonale wyważone noże łączące wysoką japońską jakość z niezbyt wygórowaną ceną.

Ten typ noża jest używany przez Japończyków od filetowania świeżych ryb i krojenia ich w bardzo cieniutkie plasterki. Dzięki swojej długości, ostremu zakończeniu oraz elastycznemu ostrzu nadaje się również doskonale do przygotowywania mięsa.


Długość ostrza: 210 mm
Długość całkowita: 350 mm
Szerokość ostrza: 37 mm
Waga: 110 g
Stal VG-10
HRC 60 (+/-1)
Nierdzewny
Zaostrzony: dwustronnie
Uchwyt: dąb japoński
Skuwka: żywica polipropylenowa
Myć ręcznie

Made in Japan

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu