Strona główna » Noże kucharskie » Noże - KIRITSUKE » Tojiro Yasuki Shirogami nóż Kiritsuke 240
Tojiro Yasuki Shirogami nóż Kiritsuke 240Tojiro Yasuki Shirogami nóż Kiritsuke 240
Tojiro Yasuki Shirogami nóż Kiritsuke 240
Tojiro Yasuki Shirogami nóż Kiritsuke 240

Tojiro Yasuki Shirogami nóż Kiritsuke 240

Koszt wysyłki: od 0,00 zł

Numer katalogowy: F-689


Ceny widoczne po zalogowaniu

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Najwyższej jakości noże YASUKI SHIROGAMI wykonane w tradycyjnym stylu. Niewątpliwą ozdobą jest rustykalne wykończenie ostrza zwane "kurouchi".

Noże te wykonane są tradycyjną metodą z dwóch rodzajów stali o różnej twardości i zawartości węgla. W części grzbietowej noża użyto miękkiej stali, a w tej gdzie znajduje się ostrze zastosowano stal Shirogami. Stal Shirogami jest w Japonii bardzo chętnie stosowana do wytwarzania doskonałych ostrzy, zapewnia długotrwałą ostrość. Noże te tradycyjnie nie są nierdzewne.

Tradycyjny japoński uchwyt o przekroju w kształcie litery D wykonany jest z drewna magnolii i zakończony plastikową skuwką.

Noże Kiritsuke nadają się idealnie do filetowania i krojenia ryb jak również do krojenia sushi.


Długość ostrza: 240 mm
Długość całkowita: 400 mm
Szerokość ostrza: 50 mm
Waga: 193 g
Stal Shirogami
HRC 60 (+/-1)
Nie jest nierdzewny
Zaostrzony: dwustronnie
Uchwyt: drewno magnoliowe
Skuwka: plastik
Myć ręcznie

Made in Japan

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu