Strona główna » Noże kucharskie » Noże - YANAGIBA » Senzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 mm
Senzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 mmSenzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 mm
Senzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 mm
Senzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 mm

Senzo Wood nóż Yanagi Sashimi 210 mm

Koszt wysyłki: od 0,00 zł

Numer katalogowy: 1012-05


Ceny widoczne po zalogowaniu

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

W skomplikowanym procesie skuwania 33 warstw stali zawierających różne części węgla powstają ostrza o niezwykłym wyglądzie i najwyższej jakości. Noże ostre jak brzytwa o długotrwałej ostrości, które można łatwo ponownie naostrzyć. Rdzeń ostrza wykonany jest z nadzwyczaj twardej stali VG-10. Ostrze pokryte jest warstwą mosiądzu wysokoniklowego, który zapewnia minimalny wpływ na żywność. Wszystkie noże z serii Senzo Wood zawdzięczają swój estetyczny wygląd procesowi mechanicznego młotkowania i obróbce w wodzie królewskiej.

Trwały uchwyt w stylu japońskim wykonany jest z kompozytu drewna i żywicy z tworzyw sztucznych o nazwie Pakkawood.

Ostrze noża kształtem przypomina liść wierzby, stąd nazwa Yanagi co po japońsku oznacza wierzbę. Yanagi Sashimi to nóż do sushi i sashimi. Służy głównie do filetowania i krojenia ryby w cieniutkie plasterki. Yanagiba ma szlif jednostronny co świetnie sprawdza się przy obróbce ryb, jak również mięsa.


Długość ostrza: 210 mm
Długość całkowita: 340 mm
Szerokość ostrza: 31 mm
Waga: 125 g
Stal VG-10
HRC 61 (+/-1)
Nierdzewny
Zaostrzony: dwustronnie
Uchwyt: Pakkawood
Skuwka: drewno Cocobolo
Myć ręcznie
Made in Japan

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu