Koszt wysyłki: od 0,00 zł
Numer katalogowy: MC-HKC-3010D
Środkowa warstwa, rdzeń ostrza noża Mcusta Zanmai wykonany ze stali VG-10. Ostrze składa się z 33 warstw stali o różniej twardości co ułatwia ostrzenie. Po stworzeniu kompozytu stali ostrze wycinane jest laserem co zapobiega mikrouszkodzeniom jakie wywołuje prasa. W serii Classic Damascus uchwyt wykonany jest z Corianu, materiału składającego się z żywicy polimerowej i trihydratu tlenku glinu. Dzięki unikalnemu procesowi produkcji, noże są bardzo ostre, odporne na rdzę, twarde i jednocześnie elastyczne.
Mcusta jest japońskim producentem noży najwyższej jakości. Położona jest w Seki, które jest jednym z japońskich centrów produkcji noży. Zanmai w języku japońskim odnosi się do luksusu, co idealnie pasuje do tych noży. Noże tej firmy nie tylko są ekstremalnie ostre, ale i piękne, każdy to małe dzieło sztuki. Jakość tych produktów doceni zarówno profesjonalny kucharz jak i amator.
Ten typ noża jest używany przez Japończyków od krojenia w bardzo cieniutkie plasterki ryby i mięso oraz filetowania świeżych ryb. Dzięki swojej długości, ostremu zakończeniu oraz elastycznemu ostrzu ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni.
|
Długość ostrza: 240mm |
Długość całkowita: 373 mm |
Szerokość ostrza: 36 mm |
Waga: 185 g |
Stal VG-10 |
HRC 61(+/-) |
Nierdzewny |
Zaostrzony: dwustronnie |
Uchwyt: Corian |
Skuwka: Stal |
Myć ręcznie |
|
Made in Japan |
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.