Strona główna » Noże kucharskie » Noże - GYUTO » Katsushige Anryu Aogami nóż szefa Gyuto 240 mm
Katsushige Anryu Aogami nóż szefa Gyuto 240 mmKatsushige Anryu Aogami nóż szefa Gyuto 240 mm
Katsushige Anryu Aogami nóż szefa Gyuto 240 mm
Katsushige Anryu Aogami nóż szefa Gyuto 240 mm

Katsushige Anryu Aogami nóż szefa Gyuto 240 mm

Koszt wysyłki: od 0,00 zł

Numer katalogowy: B-044


Ceny widoczne po zalogowaniu

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Te japońskie noże wykonane są ręcznie przez mistrza Katsushige Anryu, jednego z czołowych kowali w Japonii. Jest on czwartym pokoleniem rodziny kowali i jednym z założycieli związku kowali z Takefu, którzy tworzą noże najwyższej jakości. Mówi, że "żelazo żyje, może żyć ale też umrzeć - wszystko zależy od kowala". Każdy z jego noży stanowi odrębne dzieło sztuki.

Ostrze wykonane jest z niezmiernie twardej stali Aogami #2 użytej w rdzeniu, "okrytej" z obu stron warstwą stali nierdzewnej (stal nierdzewna zabezpiecza ostrze, jednak polecamy wycierać je po użyciu ze względu na rdzewność krawędzi tnącej - stali Aogami). Prezentuje się ono zjawiskowo ze względu na patynę oraz ręcznie wykonane młotkowanie. Rękojeść w typowo japońskim kształcie kasztana wykonana jest z drzewa różanego.


Długość ostrza: 240 mm
Długość całkowita: 420 mm 
Szerokość ostrza: 49 mm 
Waga: 205 g
Stal Aogami #2
HRC 62(+/-)
Nierdzewny: nie
Zaostrzony: dwustronnie
Uchwyt: Palisander
Skuwka: Pakkawood
Myć ręcznie

Made in Japan

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu