Koszt wysyłki: od 0,00 zł
Numer katalogowy: B-411
Te japońskie noże wykonane są ręcznie przez mistrza Katsushige Anryu, jednego z czołowych kowali w Japonii. Jest on czwartym pokoleniem rodziny kowali i jednym z założycieli związku kowali z Takefu, którzy tworzą noże najwyższej jakości. Mówi, że "żelazo żyje, może żyć ale też umrzeć - wszystko zależy od kowala". Każdy z jego noży stanowi odrębne dzieło sztuki.
Ostrze wykonane jest z niezmiernie twardej stali Aogami #2 użytej w rdzeniu, "okrytej" z obu stron warstwą stali nierdzewnej (stal nierdzewna zabezpiecza ostrze, jednak polecamy wycierać je po użyciu ze względu na rdzewność krawędzi tnącej - stali Aogami). Prezentuje się ono zjawiskowo ze względu na patynę oraz ręcznie wykonane młotkowanie. Rękojeść w typowo japońskim kształcie kasztana wykonana jest z drzewa różanego.
|
Długość ostrza: 165 mm |
Długość całkowita: 192 mm |
Szerokość ostrza: 42 mm |
Waga: 137 g |
Stal Aogami #2 |
HRC 62(+/-) |
Nierdzewny |
Zaostrzony: dwustronnie |
Uchwyt: Palisander |
Skuwka: Pakkawood |
Myć ręcznie |
|
Made in Japan |
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.