Strona główna » Noże kucharskie » Noże - SANTOKU » Kanetsugu Miyabi Isshin nóż Santoku Gold 170 mm
Kanetsugu Miyabi Isshin nóż Santoku Gold 170 mmKanetsugu Miyabi Isshin nóż Santoku Gold 170 mmKanetsugu Miyabi Isshin nóż Santoku Gold 170 mm
Kanetsugu Miyabi Isshin nóż Santoku Gold 170 mm
Kanetsugu Miyabi Isshin nóż Santoku Gold 170 mm
Kanetsugu Miyabi Isshin nóż Santoku Gold 170 mm

Kanetsugu Miyabi Isshin nóż Santoku Gold 170 mm

Koszt wysyłki: od 0,00 zł

Numer katalogowy: 3003


Ceny widoczne po zalogowaniu

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Noże Kanetsugu Miyabi Isshin są wykute w technice trzech warstw, jednej wysoko węglowej stali, zawierającej molibden i wanad VG-2 oraz nisko węglowej stali nierdzewnej SUS410. Korzyści dla użytkowników: trójwarstwowość zapewnia elastyczność, łatwość ponownego zaostrzenia oraz noże nie rdzewieją i nie matowieją w wilgotnym środowisku pracy.

Santoku - nóż japońskiego szefa kuchni. Jest to nóż ogólnego zastosowania do czego nawiązuje jego nazwa, Santoku po japońsku oznacza "trzy cnoty" - chodzi tu o warzywa, ryby i mięso. Jest doskonałym nożem do wszelkiego rodzaju mięs, ryb a także świetnie sprawdza się jako nóż do warzyw. Santoku przypomina nieco japoński nóż Gyuto, ale jest bardziej "przysadzisty" a ostrze ma mniejszą krzywiznę co ułatwia siekanie.


Długość ostrza: 170 mm
Długość całkowita: 295 mm
Szerokość ostrza: 45 mm
Waga: 108 g
Stal VG-2
HRC 57 (+/-1)
Nierdzewny
Zaostrzony: dwustronnie
Uchwyt: Pakkawood
Skuwka: brak
Myć ręcznie

Made in Japan

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu