Wysokiej jakości noże firmy Chroma znane są ze swojej niezwykłej ostrości.
Produkowane są w Seki, miejscowości słynącej z wytwórstwa noży. Ostrze wykonane jest z najwyższej jakości stali nierdzewnej. Uchwyt z drewna cyprysika japońskiego jest bardzo odporny, ma typową dla Japonii estetykę.
Noże Chroma leżą perfekcyjnie w dłoni i są bardzo ostre. Będą doskonałe do każdej domowej kuchni. Są najczęściej wybieranymi "pierwszymi" japońskimi nożami.
Ten szeroki i mocny nóż jest używany przez Japończyków od filetowania świeżych ryb bardzo praktyczny przy oddzielaniu głów ryb przecinaniu twardych ości oraz do mięs. Jest odpowiednikiem europejskich tasaków.
|
|
Długość ostrza: 160 mm | |
Długość całkowita: 280 mm | |
Szerokość ostrza: 46 mm | |
Waga: 130 g | |
Stal japońska stal nierdzewna | |
HRC 56(+/-) | |
Nierdzewny | |
Zaostrzony: jednostronnie | |
Uchwyt: cyprysik japoński | |
Skuwka: plastik | |
Myć ręcznie | |
|
|
Made in Japan |
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.